Theorie

Net zo belangrijk als het praktijkexamen is natuurlijk het theorie-examen. Voordat men alle verkeersregels goed in de praktijk kan toepassen, zal men ze eerst moeten kennen.

Je theoriecertificaat zal je in het bezit moeten hebben voordat je aan je tussentijdse toets of het rij-examen mag deelnemen. Het is niet nodig om je theoriecertificaat in het bezit te hebben voordat je met je rijopleiding begint. Het is vaak zelfs beter om dit samen te doen.

De theorie gaat als volgt:

Je kunt bij ons geheel in eigen tijd en op je eigen tempo leren door bij ons een theorieboek aan te schaffen. Op het moment van het theorie-examen is het mogelijk een kaart te bestellen voor een online leerplatform om je kennis te toetsen en je bekend te maken met de vragen welke gesteld worden tijdens het officiele theorie examen van het CBR. Mochten er toch nog moeilijkheden optreden of mocht je aanvullende informatie nodig hebben, dan zullen wij deze vragen uiteraard tijdens de praktijkles uitleggen en toepassen.

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Het examen bestaat uit de volgende 3 onderdelen:

– Inzicht (28 vragen)

– Kennis (12 vragen)

– Gevaarherkenning (25 vragen)

Slagingscriteria:

25 vragen goed uit de 28 voor inzicht

10 vragen goed uit de 12 voor het onderdeel kennis

13 vragen goed uit de 25 voor gevaarherkenning

Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Theorie-examens kun je op verschillende tijden afleggen in één van de theoriecentra van het CBR. Dit examen kun je via je rijschool reserveren maar dit kun je ook direct zelf doen via de reserveringswebsite van het CBR

crb