Praktijk

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden.

Tijdens de praktijklessen oefen je alle zaken die tijdens het praktijk-examen aan bod zullen komen. Dit is o.a. het omgaan met de auto, maar ook leer je zelfstandig routes rijden, cluster opdrachten rijden en rijden met een navigatiesysteem. Ook de bijzondere manoeuvres zoals de parkeeropdracht, keeropdracht en de stopopdracht komen aan bod.

Hoe ver je bent en wat je nog moet leren wordt na elke les genoteerd op je instructiekaart, zodat altijd te zien is wat je al geleerd heb en hoe snel je vorderingen maakt.

Hoe geven we les

Onze lesuren zijn 60 minuten. Je wordt thuis opgehaald of op een vooraf af te spreken plaats (bijvoorbeeld op school of op je werk; natuurlijk binnen redelijke afstanden).

Je kunt rijles nemen in de vorm van losse lesuren; 2 of meer aaneengesloten lesuren, of versnelde opleidingen. Hierbij is het wel belangrijk dat we ruim voor aanvang afspraken maken, om e.e.a. goed in te passen alsmede ook in verband met het aanvragen van je examen.

Dit gebeurt altijd in gezamenlijk overleg tussen leerling en instructeur om een voor jou zo goed mogelijk plan samen te stellen.

Meer informatie over het praktijk-examen vindt je verder op deze website.